С повече от 70 милиона лева недостиг работи градският транспорт в

...
С повече от 70 милиона лева недостиг работи градският транспорт в
Коментари Харесай

Трамвай номер 5: Кога ще бъде пусната ключовата за София отсечка?

С повече от 70 милиона лв. дефицит работи градският транспорт в София. Това обявиха в студиото на Euronews Bulgaria общинските съветници  Калоян Паргов от Българска социалистическа партия и Зафир Зарков от ГЕРБ. По думите на Паргов няма нужда поскъпват билетите за градския транспорт . Подготвени са всички документи за стартиране на трасето на трамвай номер 5 от Съдебната палата до квартал Овча купел, съобщи Зарков.

 
След направено проучване на място се оказа, че има част от дейностите, които наново се вършат, т.е. има неточност в осъществяването. Увериха ме, че повторното осъществяване на избрани действия е за сметка на изпълнителя, не е за сметка на самият план, който е на стойност 40 милиона лв. без Данък добавена стойност.
Калоян Паргов, Българска социалистическа партия
Експертите на Столична община изискват по-добра организация, която да може да навакса и даже да отстрани това забавяне, което е у строителя. Какво се случва идната година? Транспортът до 2019 година бе в положително положение, само че за жалост по-късно пристигна коронавирус и с понижените пасажери подсигурява два пъти по 50-60 милиона лв. по-малко доходи от транспортни документи.
Зафир Зарков, ГЕРБ

Целия диалог, дружно с репортаж на Юлиян Стоянов за столичния градски превоз, вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР